Közép-magyarországi ASzC Fáy András Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium - 2119 Pécel, Maglódi út 57.
Közép-magyarországi ASzC Fáy András Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Képzéseink

 

Technikum

 5 0812 17 06  KERTÉSZTECHNIKUS - 5 éves képzés

 5 0811 17 09 MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKUS - 5 éves képzés

 

Kertésztechnikus - Kódja: 0001

Mezőgazdaság és erdészet ágazat kertészeti területének 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Választható szakmairányok:  Parképítő és fenntartó.

A kertész szakma széleskörű ismereteket nyújt a kertészeti ágazathoz tartozó termesztési, forgalmazási, műszaki, gazdálkodási és az ehhez kapcsolódó feladatok területén. A kertész feladata a szőlő- és gyümölcstermesztés, zöldség-, gyógynövény- és dísznövény-termesztés, virágkötés és berendezés, valamint a kertek építése és gondozása.

Felvételi tájékoztató letöltése

Mezőgazdasági technikus - Kódja: 0002

Mezőgazdaság és erdészet ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Választható szakmairányok: Állattenyésztő; Növénytermesztő

 A mezőgazdasági technikus a növénytermesztési, állattenyésztési, az azokhoz kapcsolódó műszaki, gazdálkodási szakterületen önálló feladatokat végez és végeztet, munkacsoportokat irányít. A végzett szakemberek képesek a növénytermesztés és állattenyésztés terén a korszerű agronómiai és technikai eljárások alkalmazásával a piac igényeinek megfelelő minőségi mezőgazdasági termékek gazdaságos előállítására, valamint a termelés menedzselésére.

Felvételi tájékoztató letöltése

 

Szakképző iskola

4 0811 17 04 GAZDA - 3 éves képzés

 

Gazda - Kódja: 0003

Mezőgazdaság és erdészet ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.

Választható szakmairányok: Lovász

A gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.

Felvételi tájékoztató letöltése